Drac agremont


El Drac AGREMONT, neix el 2015 amb l'objectiu de continuar fent gran la nostra entitat i poder tornar a comptar amb una bèstia.

 

Amb l'objectiu que el drac estigués estretament relacionat amb la nostra vila, vam decidir inspirar-nos en un dels elements més representatius de la nostra població, l'església Santa Maria d'Agramunt, i, més concretament, en algunes de les figures de la seva portalada. 

Un cop vam tenir clar com seria el nou Drac i l'artista Agnès Pla va començar a treballar en la seva construcció, va arribar el moment de decidir el nom. Després de revisar la història de la nostra vila, de l'església d'Agramunt i, amb l'ajuda de l'agramuntí Josep Bertran, vam decidir-nos pel nom amb què es fa referència a la nostra vila en el primer text escrit en català del qual es té constància, i aquest és: AGREMONT. Així, apareix en un text de l'any 1272, que recull els estatuts fundacionals de la Confraria del Sant Esperit de l'església de Santa Maria d'Agramunt. Una confraria que, a més, va col·laborar en la construcció final del temple, en el qual, com ja hem comentat, està inspirat el nostre Drac.

El Drac AGREMONT pesa 50 quilos i mig, fa 2 metres 25 centímetres de llarg, 2 metres 25 d'alçada i 1 metre 35 d'amplada i, al seu pit, porta l'escut d'Agramunt. Els seus colors estan basats en els de la nostra entitat: el groc i el vermell que representen el foc, i el negre, a més del daurat. D'altra banda, tenint en compte que, a més de participar en trobades de bestiari, volem que el Drac AGREMONT ens acompanyi en els correfocs dels Diables l'Espetec, aquest disposa d'un total de 16 punts de llum, on col·locar pirotècnia.

 

 

 

 

 

 

 

Amb la col·laboració de la Diputació de Lleida


mEDIAdescàrregues

Descarga
Presentació Drac Agremont.pdf
Documento Adobe Acrobat 243.1 KB